torstai 6. joulukuuta 2012

Kuusenkoristeita

Tuota noin. Mitähän tästä hommasta nyt sitten keksisi kertoa?! No, oon aika huono leipomaan kesäaikaan, mitä nyt muurikkalettuja tulee tehtyä silloin tällöin. Siksi sitten jauhot jää kaappiin pyörimään ja tuntuu ettei niitä enää sitten tähän aikaan vuodesta kehtaa käyttää. Ai, että mitenkö tämä nyt sitten liittyy mun näpertelyihin? :D No, nämä koristeet on nimenomaan tehty noista kesänyli menneistä jauhoista. Elikäs kierrätetään taas! :D

Mittään ei saa heittää hukkaan. Nämä nyt on paineltu piparkakkumuoteilla, mutta voishan tuosta taikataikinasta tehdä ihan mitä vain! Lisäksi näitä on aika hauska tehdä, vaikka lasten kanssa. Jos väriä haluaa näihin, niin ehdottomasti parhaimmat siihen hommaan on ihan tavalliset peitevärit. Hileitäkin vois ripsutella. Nauhaksi valitsin tuollaista mattaa harsomaista nauhaa, kun en nyt niin sen kiillon perään ole. Riittää mulle, kun nenä kiiltää viimeistään puolen päivän aikaan! :D Laitan tuonne loppuun taikataikinan teko-ohjeen, jos joku sattui innostumaan. Varaa työhön pari päivää.







TAIKATAIKINA
6 dl vehnäjauhoja
3 dl suolaa
3 dl kylmää vettä
2 rkl öljyä

Kuivata uunissa 125 - 130 asteessa noin tunti.

Työniloa toivotellen, Sirpa

3 kommenttia:

  1. Vanha kunnon taikataikina kunniaan.
    Kauniita koristeita olet tehnytkin.

    VastaaPoista
  2. Kauniita taikoja olet tehnyt!

    VastaaPoista
  3. Kiitti kommenteista! Näitä on kiva lukea ja näistä tietää ettei ole yksin värkkäytymässä! =o)Mielestäni tuo taikataikina on hyvä ja halpa askartelumateriaali (varsinkin vanhoista jauhoista tehtynä)ja pikkutyttöjen harjoittelutaikina. Ennenkaikkea myrkytön ja lisäaineeton materiaali, kun on niin suolaista, ettei tee mieli maistaa edes unissaan!

    VastaaPoista