perjantai 31. elokuuta 2012

Leikkimökki-projekti

No nyt on tyttären leikkimökki vihdoin niin valmis, että voin jo jotain laittaa tänne blogiini. Onneksi tuo ensimmäinen kuva on prinsessan sängystä, joka mielestäni on aivan erikoisen magee! Niinkuin olen jo monta kertaa täälläkin blogissani höpöttäny, että mulla tällanen ihanuus on tuolla vanhanpuolen pirtissä odottamassa ja nyt se on sitten vihdoinkin käytössä. Hioin sinisen maalin kiiltoa käsipelein pois ja samalla mietin et mitähän tästäkin hommasta tulee?! Meinaan, eivät ole ennen väripigmenteissä säästelleet. Väliin muistutettiin tyttären kanssa sinisiä sisäavaruuden olioita työskentelyn jälkeen ja joku oli niitä sormen ja varpaiden jälkiä käynyt tekemässä eteisessä, keittiössä ja vessassakin asti! Mutta ei vaineskaan, kyllä näistä huonekaluista sittenkin valkeita tuli!


Isäntämiehen avustuksella tehtiin prinsessaverhoille metallinen kannatin...rikki menneestä ulkotulen kannattimen renkaasta! Niin että ollaan muutakin kierrätystä harrastettu, kuin vanhojen huonekalujen. Verhot ovat tehdasvalmisteiset, mutta sängynpäällinen on omaa käsialaani. Eilen kävimme tyttären kanssa valitsemassa kankaan yhteispelillä. Minulla oli useampikin vaihtoehto, mutta emme päässeet kuin toiseen asti, kun tyttärellä nappasi ja täytyypä todeta, että hyvin valitsi! ;o) Nimittäin nuo punaiset kynttilät ovat aivan kertakaikkisen ihanan värisiä mielestäni ja nyt niitä voi käyttää tässä tilassa surutta.


Ikkunaan on tarkoitus tehdä verhot virkatun reunapitsin kanssa, mutta tällä erää jäänee myöhäisemmäksi värkkäykseksi. Mummon lahjoittamat käynee hyvin sillä aikaa. Runokkipuodin ihanista valikoimista löytyi jo ajat sitten tuo kaunis kynttiläkruunu. Pitkään sitä siinä katselin ja sitten vihdoin sen kuitenkin ostin. Sanoinkin siinä maksaessani, että joku vois luulla et meillä on tosi hienoa kotona, kun tällasia hankintoja teen pelkkään leikkimökkiin, mutta ei ihan taida pitää paikkaansa! =o)


Pitihän sänkyä heti päästä testaamaan ja hyvin tuo prinsessanalku näyttää tuohon sopivan!


Oven ikkuna sai sydänkoristeen ja kuistin ovenvierusseinä kukkalaatikon. Söpö Gerbera on mummun hankkima. Kukkakori on hankittu..ylläri, ylläri...Runokista!Myös tämä lipasto oli aivan kertakaikkisen sininen ja työstin tätä maalausprojektia samaan tahtiin prinsessasängyn kanssa. Vetimet ja lukonaukkojen suojat ovat uusia hankintoja ja tietenkin tuo maalipinta. Kaupunkireissulla mukaan tarttui kivan kukka/lehtikuviokarmillinen peili. Lipaston päällä oleva lyhty ja laatikko ovat Runokin valikoimista tehtyjä hankintoja. Lattialle ostettiin Vuolijoen Työkeskuksesta aivan kertakaikkisen ihanat räsymatot, joista nyt ei näköjään tullut otettu kuvaa. Tila tosiaan on niin ahdas, että toivoin kuvatessani kameraani zoomia, joka toimisi väärinpäin! =o)


Mökki on sitten ukin lahjoittamisen jälkeen vaihtanut väriä. Kuva on otettu, niin myöhään illalla, että pimeys söi salaman, mutta ulkokäsittely on tehty punamultaan sävytetyllä ulkomaalilla. Meillä meni isäntämiehen kanssa työnjako sillä tavalla, että hän asensin lattiakset ja kuistin lattian sekä kaikki listat. Minä heilutin puolestani pensseliä. Ulkoviimeistely on sillä tavalla kesken, että piparkakkukuviota tulee räystäisiin, kunhan saan tuon miehen pehmitettyä asialle. Olempa itse luvannut kuvion toteuttaa sekä pintakäsittelyn, kunhan hommaa mulle materiaalin ja kiinnittää sen sitten paikalleen. Saas nähdä, millonka tämä sitten tapahtuu? =o) Tuohon kuistille on tarkotus tehdä vielä kaksi penkkiä, joista niistäkin on ilmassa vääntöä. Mielestäni seinään kiinteästi rakennetut penkit olis ja pysyis! Ennenkaikkea pysyis!!! Ja tosiaankin jonkinlaista pöytääkin siihen sitten yrittäisin mahduttaa.


Kaikenkaikkiaan tässä projektissa on osallisia paljon. Mökkinaapurin lahjoituksena saatiin sisälattian käsittelyyn "maalia" ja valkoisen ulkomaalin purkinloppu sekä ihan sitten se ylimääräinen käsipari! Kiitokset hänelle näistä. Mummo lahjoitti verhot ja kukan, ukki puolestaan koko mökin. Kiitokset vanhemmilleni näistä. Huonekalut ovat lähtöisin isäntämiehen äidin jäämistöstä. Kiitokset perikunnalle lahjoituksesta. Nyt on kiva leikkiä pikkuprinsessan ja sitten myöhemmin käyttää mökkiään aittana. Tilaa ei ole paljon, mutta toivon että se on hyvin käytetty molempiin tarpeisiin!

4 kommenttia:

 1. Ai että on ihana mökki, kelpaa siellä prinsessan leikkiä ja oleskella.
  Tuo vuode katoksineen on upea.

  VastaaPoista
 2. Ihana prinsessamökki ja kauniita tavaroita olet tuunannut ja hankkinut! Kyllä,tuolla viihtyy!

  VastaaPoista
 3. heippaa kyllä oli ihana mökki kyllä pikku tarun kelpaa noin hienossa olla ja varmasti viihtyy hyvin.ja se on totta et kaikki kierätys jutut on ookoo ja tulee hyöty käyttöön.ja senpä taidon olette isännän kans oivaltaneet.mutta kyllä noita kelpaa katsella ovat tosi hienoo.tulee ihan hyvälle tuulelle.ja viel niin kaunistakin et kyllä nyt kelpaa pikku tarun leikkiä tv.marketta

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikista kommenteista ja kehuista. Todella kiva oli tuota värkätä ja tuleehan sinne tietty tehtyä vaikka mitä vielä lisääkin. Tyynyjä suunnittelin tuossa ja kaikkea semmosta.

  VastaaPoista