Ompeleminen

 Pienistäkin nauhanpätkistä ja kankaanpaloista saa aikaiseksi vaikka mitä, kun vain mielenkiintoa löytyy. Nuken puvun olen tehnyt vanhimmalle tyttärelleni ja puku on käytössä edelleen. Helmiäisnapit on purettu jostakin muusta vaatteesta talteen ja hupunreunan sekä lahkeensuiden pitsit jäänteitä jostakin vanhemmasta työstä, jota en enää edes muista tehneeni. Kuvissa olevat tyynytkin ovat käsialaani. Tein ne vuosia sitten lahjoitusmateriaalista joihinkin myyjäisiin ja ostin sitten itse ennen myyntipöydälle viemistä. Tyynyt pistetään väliin pois silmistä, mutta kun lempiväristäni on kyse, niin näkyvät aina väliin ilmestyvän takaisin sohvalle.

Otin kuvan lähempääkin noista pitseistä ja napeista. Lankamanista kertonee tuo viimeinenkin kuva. Minulla on pakkomielteenä poistettujen pitovaatteiden riisuminen napeista ja pitseistä, mikäli pitsit ovat kunnossa. Liina nappien alla on mummoni käsialaa. Työstä oli käsittääkseni tulossa sängynpäällinen, mutta aika loppui kesken vuonna 1994. Virkkasin työhön reunat ja viimeistelin. Käytän liinaa makuuhuoneen lipaston päällä tai juhlapöydässä edelleen.
 Nuorimmalle tyttärelleni tein tonttupuvun viime joulun (2011) alla. Kauluksen ja helman tiu'ut helisivät kivasti tytön liikkuessa. Tiu'ut on muuten lähtöisin askartelulaatikosta ja niitä on aiemmin käytetty mm. joulutonttujen lakeissa.