tiistai 24. tammikuuta 2012

Sydän vanttuut

Todella ihanaa tämä Novitan huopanen, kuten jo aiemminkin hehkutin. Tosi nopeasti saa lapaset aikaiseksi, näitäkin tein varmaan sen yhden työpäivän tuntien verran. (vähän vaikea arvioida, kun muutakin ohjelmaa mukana) Jokatapauksessa aloitin lapasten teon eilen iltapäivällä, ja olen tietenkin neulonut kaikki vapaat välit mitä perhe-elämältä jää. Lapaset tulevat keskimmäisen lapseni käyttöön ja ovat naisten kokoa. Puikollaan on 12 silmukkaa ja peukaloon 15. Reunapitsin virkkasin ensin kiinteillä silmukoilla alun siten, että joka toinen silmukka oli ketjusilmukka ja joka toinen kiinteä. Kiinteitä silmukoita tulee lapasensuuhun kaikkiaan 24 kpl. 

Seuraavalla kierros lähti kiinteällä silmukalla, pylväs seuraavaan kiinteään silmukkaan, väliin ketjusilmukka ja taas pylväs samaan kiinteään silmukkaan, toistetaan kunnes ryhmässä neljä pylvässilmukkaa ja kolme ketjusilmukkaa niiden välissä. Seuraavaan työssä olevaan kiinteään silmukkaan kiinteäsilmukka ja taas seuraavaan pylväsryhmä. Pylväsryhmiä tulee lapasen suuhun kaikkiaan 12 kpl. Lapasten sydän kuvio on tehty linnunsilmäpistoilla valmiiseen työhön.

Valmiita lapasia vanutin pesuainevedessä, joka oli niin kuumaa, että piti välillä puhallella, huuhtelu yhtä kuumassa vedessä. Lapaset olivat koko  ajan käsissä, etteivät tartu umpeen. Meillä ei tämän jälkeen taideta nähdä lapasia muusta langasta tehtynäkään kuin huopasesta. Paitsi nuo Norjalaisella mallilla tehtävät kirjoneulelapaset, joiden ohje odottaa kirjahyllyn tasolla... Ensin kuitenkin teen pienimmälle tyttärelle vanttuut hänellekin. Onkohan vanttuut sana muodostunut aikoinaan vanuttuneet tumput sanasta? 

Mutta kannattaa huopasen ohjetta vilkaista ensin tuolla Novitan sivustoilla, jos ei ole aiemmin tehnyt. (niin minäkin tein, kun vasta toinen työ ko. langasta) Linkki löytyy ainakin tästä blogista linkkejä ja vinkkejä sivulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti