Virkkaus


Hartiahuivi isoäidin mallilla
Viereinen hartiahuivi on virkattu isoäidin mallilla. Mallin löysin kirjastosta vanhemmanpuoleisesta virkkausmallikirjasta. Tuota kuviotahan löytyy isoäidinaikaisista virkatuista verhoista ja nojatuolimatoista. Hartiahuivi on lastenkokoa ja itse pidän huivia kolmiohuivina talvitakin päälle puettuna. Virkkasin huiveja sitten virkkauksen aloitettuani kaikkiaan neljä, kolme kesälomallani ja yhden nyt syksyllä 2010. Tämä vaalea huivi on Novitan Seitsemän veljestä langasta, jonka purin keskeneräisestä villapuserontekeleestä. Villapuseroa tein huimuuksissani sovituspisteeseen saakka todetakseni, etten ainakaan itse voi tästä langasta neulottua puseroa pitää sen pistelyn vuoksi. 
Alempana on kuva tummemmasta huivista, jonka virkkasin Novitan Ilona langasta, ei pistele ja voi pitää ohuemmankin puseron päällä. Kaksi muuta huivia tein langoista, jotka olivat jääneet koppaan, olivat ohuempia kuin nämä Novitan langat ja eivät sisältäneet villaa todennäköisesti ollenkaan.


Pitsinen karkkikuppi

Samasta virkkausmallista voi toteuttaa vaikka mitä, kun lisäilee silmukoita tai vähentelee niitä. Pitsinen karkkikuppi on toteutettu lumihiutalemallista. Lanka on jotain mummoni vasusta löytynyttä vaaleansinistä jossa kulkee hopeanvärinen ohut koristelanka mukana. Astia on muotoiltu jälkiruoka-astian päälle kuivamaan sokeriliemessä liottelun jälkeen. 

Sokeriliemen ohje:
Riittää näin pieneen työhön. Desi sokeria + desi vettä, lämmitä sen verran, että sokeri sulaa. Upota työ sokeriliemeen ja anna vettyä rauhassa (tarvii kunnon liotuksen, koska työ imee hitaasti sokerisen liemen ja pelkkä pintasively ei riitä).