lauantai 15. syyskuuta 2012

Jäkäläkranssia, kanervia ja muuta lauantaipäivän touhua

Tämä aamu valkeni puoli seiskan aikaan ihanan aurinkoisena ja olokin oli eilisen työpäivän jälkeen palautunut tosi energiseksi, joten aloitinpa päivän neljän kilometrin lenkillä koirakaverini kanssa. Siitäpä pitäen on touhua riittänyt, kun kaikenmaailman värkkäilyjen välissä olen myös yrittänyt hoitaa kotiasioita kuntoon.

Käväisin aamupäivällä tyttären kanssa metsässä ja saimme saaliiksi kolme kauppakassillista palleroporonjäkälää, joita olen sormet syyhyten hipostellut pitkin päivää. Tässäpä kuvia tuloksesta.

Tähän asetelmaan vaihdan todennäköisesti valkean Callunan tuon punaisen kanervan tilalle. Ei oikein toimi punaista seinää vasten, eikä jäkälä valkoista pöydän pintaa vasten.

Tämän kaltaisen yhdistelmän kahtena kappaleena ajattelin viedä miehen vanhempien haudalle.

Tämä on kivannäköinen pimeässä, kun tuikussa palaa tuli. Kamerani ei vain anna hyvää kuvaa pimeässä.

Minusta jäkälä on todella haasteellinen materiaali kranssissa (ainakin minulle). Yhden sellaisen, johon olin jotakuinkin tyytyväinen, olen onnistunut saamaan aikaseksi. Mutta näissäkin huomasin, että mitä useamman tein, sen parempi aikaansaannos. Tosin kuvassa taitaa olla se ensimmäinen. :D Pyrin kasaamaan nämä siten, että voi heittää huolettomana kompostiin. Kaikki käytetty materiaali on siis maatuvaa.

Ostamieni kanervien seassa oli yks hiukan muita vaaleampi ja minunhan oli pakko saada laittaa se tuohon koriin. Noh, eipä se haittaa, jos mennään toinenkin talvi melkein samanlaisella porraspielen asetelmalla! =o)

Tätä en edes aio muuttaa. Puen vain vuodenaikojen mukaan eri pukuun!

En raskinut vielä purkaa näitä pois. Orvokit ovat vielä yllättävän hyväkuntoisia, kuten neilikatkin. Kukkikoon vielä hetken. Kaikki nämä orvokit ovat edellisen kesän orvokkien jälkeläisiä.

Aika kivan värisen risteytyksen olivat orvokkini tehneet.
Tässäpä nämä. Iltaa kohden flunssa alkaa ottaa otetta vireystilasta, joten hellitän vähäksi aikaa. Mukavia syystouhuja toivottelen kaikille täällä pyörähtäville! =o)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti